Scoutingdag voor jonge mantelzorgers

Op zondag 24 september organiseert JCI Flevoland een leuke scoutingdag voor jonge mantelzorgers van 8-14 jaar. Zodat zij (die normaal de zorg dragen voor een gezinslid) voor één dag zelf eens in het middelpunt staan.

De leuke en uitdagende activiteiten waar zij deze dag aan mee doen zijn:

  • Kanoën
  • Boogschieten
  • Kampvuur maken
  • Huttenbouwen
  • Een groot avontuur!

Deze activiteit is in samenwerking met VMCA  (onze collega’s vanuit Almere). Wij zullen voor vervoer zorgen en gaan natuurlijk zelf ook mee.

Wanneer? Zondag 24 september 2017, van 10:00 tot 17:00 uur

Sponsors voor dit evenement zijn: Bakker Bart Almere Haven, Mariola Almere Haven en Slagerij verhoef Almere Haven.

Projecten

JCI Flevoland organiseert jaarlijks evenementen. Het doel? Een steentje bijdragen aan de maatschappij. Tijdens het organiseren van de acties staat ‘learning by doing’ centraal. Daarnaast organiseren de leden een running diner, volgen ze minimaal twee keer per jaar een training en bezoeken ze congressen. Een keer per maand eet en vergadert de kamer met elkaar.

In 2016 werkt JCI Flevoland aan een nieuwe ronde van het 1000 kansen traject (zie 'JCI helpt jonge werkzoekenden'), en worden er activiteiten georganiseerd zoals Zeilen met Jonge Mantelzorgers en een Duckrace tijdens de Sinterklaasintocht.

Duckrace

Prijzen JCI Duckrace Lelystad 2017

 
2657 - 1ste prijs - Ballonvaart voor 2 personen
1944 - 2de prijs - Rondvlucht voor 1 persoon
2340 - 3de prijs - Insight training
2377 - 4de prijs - Tour met beroemde filmlocaties Amsterdam met 6 personen
1034 - 5de prijs - Gitaarles op het Museumplein
1304 - 6de prijs - Diner voor 2 personen bij Apollo Hotel
1448 - 7de prijs - Entreekaart Bataviawerf voor 4 personen
2848 - 8de prijs -  Entreekaart Bataviawerf voor 4 personen
1431 - 9de prijs - Entreekaart Bataviawerf voor 4 personen
1719 - 10de prijs - Entreekaart Bataviawerf voor 4 personen
1220 - 11de prijs - Retour veerdienst Urk - Enkhuizen voor 2 personen
2402 - 12de prijs - Flevosappakket 

Zeilen met Jonge Mantelzorgers

Jonge mantelzorgers uit Almere en Lelystad werden op 27 september 2015 in de watten gelegd door JCI Flevoland. De kinderen mochten mee zeilen met de boot van de Live Your Dream Foundation en kregen een rondleiding over de Bataviawerf. Het schitterende nazomer weer en de enthousiaste vrijwilligers lieten de kinderen zichtbaar stralen en de veelal gecompliceerde thuissituaties voor even vergeten.

Daar waar de mantelzorgers normaal gesproken belast zijn met de zorg voor een gezinslid, was het doel van JCI Flevoland om deze kinderen voor één dag zelf het middelpunt te laten zijn. Niet alleen de kinderen genoten, ook de schipper en de bemanning van de Live Your Dream Foundation en gids Bart van de Bataviawerf waren enthousiast. “Ik heb zelden zo’n leergierige en geweldige groep kinderen meegemaakt”, sprak de enthousiaste vrijwilliger van de Bataviawerf, die voor deze dag geen Bart, maar Rat heette en een sjofele zeeman speelde, uitgedost met kledij uit de 17e eeuw. Zijn levendige manier van vertellen zorgden ervoor dat de kinderen aan zijn lippen hingen tijdens de rondleiding over de werf en de Batavia.

Ook aan boord van de zeilboot van de Life Your Dream Foundation werd er goed naar de schipper geluisterd en enthousiast meegeholpen met het zeilen. Voor de meeste kinderen was het de eerste keer dat ze op een zeilschip het ruime sop kozen. Tussen het zeilen door leerden de kinderen diverse zeemanstermen als bakboord en stuurboord en de kneepjes van diverse knopen. Als ware matrozen zette ze aan het einde van de dag weer voet aan wal.

De dag voor de jonge Mantelzorgers werd mede mogelijk gemaakt door de Bataviawerf, Live your Dream Foundation, Mantelzorg Centrale Almere (VMCA), Welzijn Lelystad, ATC Taxi uit Almere en Albert Heijn Voorhof uit Lelystad.

JCI Flevoland tuiniert bij 's Heerenloo

Op zondag 5 juli jl. heeft JCI Flevoland de handen uit de mouwen gestoken bij 's Heerenloo te Lelystad. 

's Heerenloo is een woongroep voor verstandelijk beperkte mensen. Het is een landelijke organisatie met verschillende vestigingen in Lelystad. JCI Flevoland heeft geholpen bij de vestiging in de Landstrekenwijk. Deze bestaat uit 2 huizen met 7 bewoners tussen de 35 en 83 jaar. 

's Heerenloo kon hulp gebruiken bij het onkruid vrij maken van de tuinen. Daarnaast vinden de bewoners het geweldig om bezoek te krijgen, dus JCI werd met open armen ontvangen. 's Heerenloo leunt steeds meer op vrijwillgers voor dit soort werkzaamheden, maar deze blijken bijzonder moeilijk te vinden.

JCI in Business - Midden Nederland

JCI in businessOp 11 februari heeft de eerste editie van JCI In Business van 2015 plaatsgevonden in Harderwijk. De organisatie van deze netwerkavond lag in handen van JCI Flevoland, JCI Noord-West Veluwe en JCI 't Gelre. Locatie was de bijzondere ambiance van Volvodealer Broekhuis. Iedereen die zich onder het genot van een hapje en drankje verder heeft willen bekwamen in het 'pitchen' was van harte welkom. De opkomst was overweldigend.

De avond werd geleid door dagvoorzitter en trainer Arthur Tolsma, winnaar van pitchwedstrijd 'Bij ons in de BV'. Arthur Tolsma werd na het winnen van deze pitchwedstrijd van Jort Kelder als een succesvol ondernemer gezien. Hij is nationaal en internationaal succesvol met het delen van zijn kennis en ervaring als pitchtrainer, dagvoorzitter, docent en is hij bestuurlijk actief.

Arthur Tolsma combineert zijn trainingen en workshops met goede tips met een dosis humor. Zo ook op deze avond. Vanuit het hele land waren er mensen aanwezig om een inspirerende workshop 'Powerpitchen' onder leiding van Arthur Tolsma bij te wonen. Arthur Tolsma gaf iedereen handvatten om de perfecte pitch te leveren in 1 minuut. In 2 netwerkrondes konden de 70 deelnemers deze technieken toepassen, en won de deelnemer met de beste pitch een fles wijn.

Tijdens de borrel werden er nieuwe contacten gelegd en is iedereen verwend met heerlijke hapjes door de gastheren van Broekhuis. De reacties van de aanwezigen waren zeer positief. Wij kijken terug op een zeer geslaagde avond!