Zeilen met Jonge Mantelzorgers

Jonge mantelzorgers uit Almere en Lelystad werden op 27 september 2015 in de watten gelegd door JCI Flevoland. De kinderen mochten mee zeilen met de boot van de Live Your Dream Foundation en kregen een rondleiding over de Bataviawerf. Het schitterende nazomer weer en de enthousiaste vrijwilligers lieten de kinderen zichtbaar stralen en de veelal gecompliceerde thuissituaties voor even vergeten.

Daar waar de mantelzorgers normaal gesproken belast zijn met de zorg voor een gezinslid, was het doel van JCI Flevoland om deze kinderen voor één dag zelf het middelpunt te laten zijn. Niet alleen de kinderen genoten, ook de schipper en de bemanning van de Live Your Dream Foundation en gids Bart van de Bataviawerf waren enthousiast. “Ik heb zelden zo’n leergierige en geweldige groep kinderen meegemaakt”, sprak de enthousiaste vrijwilliger van de Bataviawerf, die voor deze dag geen Bart, maar Rat heette en een sjofele zeeman speelde, uitgedost met kledij uit de 17e eeuw. Zijn levendige manier van vertellen zorgden ervoor dat de kinderen aan zijn lippen hingen tijdens de rondleiding over de werf en de Batavia.

Ook aan boord van de zeilboot van de Life Your Dream Foundation werd er goed naar de schipper geluisterd en enthousiast meegeholpen met het zeilen. Voor de meeste kinderen was het de eerste keer dat ze op een zeilschip het ruime sop kozen. Tussen het zeilen door leerden de kinderen diverse zeemanstermen als bakboord en stuurboord en de kneepjes van diverse knopen. Als ware matrozen zette ze aan het einde van de dag weer voet aan wal.

De dag voor de jonge Mantelzorgers werd mede mogelijk gemaakt door de Bataviawerf, Live your Dream Foundation, Mantelzorg Centrale Almere (VMCA), Welzijn Lelystad, ATC Taxi uit Almere en Albert Heijn Voorhof uit Lelystad.